Sommerhonning


1000 g
240,-/stk
UTSOLGT

500 g
140,-/stk
UTSOLGTSommerhonningen er et 100% naturlig produkt laget av biene som flyr på blomster i Skoger, Konnerud og Øvre og Nedre Eiker. Det er bringebærblomsten som er hovedkilden til nektar, men biene trekker også på andre blomster som blåbær, løvetann, hvitkløver, moreller, eple etc. Smaken er mild og søt, og de fleste liker denne type honning. Den er ikke like sterk og fyldig som lynghonning, som er den smaken mange forbinder med honning.
Honningen er ikke varmebehandlet eller preparert på annen måte. Den er bare silt, og deretter rørt langsomt under kjølig temperatur noen ganger i døgnet over en 3-5 dagers periode til den får en smørlignende konsistens.

Den er altså rå. Noen kaller dette "Kaldtappet","Kaldslynget" etc.

Sommerhonningen kan noen ganger være ganske hard ved romtemperatur. Dette skyldes lavt vanninnhold(som er bra for holdbarheten) og høyere glukoseinnhold. Det er variasjon gjennom sommersesongen på hva slags blomster biene trekker på, geografisk variasjon på de forskjellige plassene der kubene er plassert, og været variere. Hos oss tappes den første honningen som hentes av biene først, og selges først. Det er derfor en naturlig variasjon i produktet.

Bruk:I te, som pålegg, i matlaging etc
Oppbevaring:I romtemperatur når boksen brukes. Unngå direkte solys.
Kjølig, mørkt og tørt ved langtidslagring.